Schildervakantie Nederland

Lekker er even tussenuit en je gedachten op nul terwijl je jouw creativiteit zijn gang laat gaan.  B&B Het Wellnest biedt een schilderachtige omgeving met groentetuin, bloementuin, boomgaard, mooie “Monet vijver”, kippenren en enkele monumentale bomen waar je er even helemaal uit bent. Ook zijn er in de omgeving talloze geweldige plekjes die al voor vele beroemde kunstenaars een inspiratie waren. 

Christa, eigenaar van het Wellnest en ook jullie docent,  heeft  5 jaar kunstacademie gedaan en beheerst de volgende technieken: olieverf, acryl, inkt, houtskool en etsen. Gedurende de week helpt zij jullie met tips, trucs en techniek. Gebruik van basis materialen als papier, acrylverf, houtskool en inkt staan ter beschikking evenals gebruik van een veldezel. Werk je liever op doek dan kun je dat het beste zelf meenemen. 

Het programma

Voor Beginners & Gevorderden

De schildervakantie is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. De groep bestaat uit maximaal 5-6 personen en er is voldoende tijd om iedereen persoonlijke aandacht te geven op zijn of haar niveau.

Op maandag ben je rond 13.00 uur van harte welkom in Het Wellnest te Hulshorst. Uiteraard word je ontvangen met koffie, thee en iets lekkers.  Om 14.00 uur gaan we van start met een houtskool tekenles en bespreken we de week. Het dagelijks programma van dinsdag t/m donderdag is als volgt:

  • Tussen 8:00 en 9:00 uur ontbijt
  • Van 9:00 tot 12.30 uur schilderles en werken aan opdrachten.
  • Lunch om 13.00 uur
  • Na de lunch kun je zelf bepalen wat je doet. Je gaat nog even lekker door, je pakt een fiets en verkent de omgeving of je pakt een boek om lekker in de tuin te lezen. Wat jij wil!
  • 16.30 uur is er een werkbespreking van al het moois en info over de volgende dag
  • 19.00 uur diner

Vrijdag na het ontbijt en een bak koffie nemen we weer afscheid.

Museumbezoek

Woensdagmiddag  gaan we naar het Noord-Veluws Museum waar schilderijen te zien zijn van lokale schilders en van de omgeving Nunspeet.
Neem dus je museum jaarkaart mee als je die hebt.

Overnachten & Eten

Op loopafstand bevind zich de Veluwe met bos, het Hulshorsterzand en weilanden met paarden en koeien om boeiende schetsen en schilderijen te maken. In deze week wordt er lekker voor jullie gekookt door Annemieke en zoveel mogelijk met groenten uit eigen tuin en verse biologische producten van bedrijven uit de buurt. Ook wordt er voor de nodige hapjes en drankjes gezorgd . Het eitje bij het ontbijt komt van de eigen kippen.

Bekijk alvast onze kamers op de website.

Forest

Heather

Laguna

Flora

Timber

Aanmeldformulier

Meld je aan voor de schildervakantie door het onderstaande formulier in te vullen. Is jouw gewenste datum al vol? Neem dan contact op om op de reservelijst te komen.