Meubels restylen met Inez

Meubels restylen

Misschien ben je al in onze B&B geweest en heb je een paar prachtige en unieke meubelstukken zien staan? Een gedeelte van ons meubilair zijn oude kasten die we vervolgens aan Inez Uyttenhove van de Lingewaerd gaven voor een make-over. En nu heb jij op 18 oktober de kans om zelf jouw eigen klein meubilair te restylen tijdens een workshop met Inez. Natuurlijk waren wij enorm benieuwd naar het verhaal achter het restylen van klein meubilair en vroegen Inez het hemd van haar lijf.

Wat voor werk doe je?

Ik doe veel verschillende dingen, maar ze hebben allemaal raakvlakken met wonen en lifestyle. Zo ben ik vaak aanwezig op beurzen en evenementen met mijn eigen stand waarbij ik lifestyle producten en gerestylede meubels verkoop. Deze meubels maak ik zelf. Ik koop oude meubelstukken of accessoires en steek die in een nieuw jasje of maak er heel wat anders van. Daarnaast doe ik de styling van stands op beurzen van andere bedrijven… Wonen met een knipoog 😉

Waarom is het restylen van meubilair zo leuk?

Het feit dat je van een vergeten meubelstuk iets heel anders of een heel andere stijl kunt geven, geeft een enorme kick.

Wanneer ben je begonnen met het opknappen van meubelstukken?

Toen ik klein was ging ik altijd met mijn moeder mee op jacht naar leuke spullen om op te knappen. We struinden veel antiek- en rommelmarkten af! Eigenlijk heb ik het dus van haar geërfd en later ontdekte ik dat ik het niet alleen leuk vond, maar er ook nog eens goed in was. En wat is er mooier dan van je hobby jouw beroep te maken?

Je hebt dus al heel wat meubels gerestyled! Op welk gerestyled meubelstuk ben je het meest trots?

Er zijn twee favorieten! Mijn eerste favoriet is een oude salontafel die ik heb omgetoverd naar een hondenbed. Mijn hond is er nog steeds dol op en het staat ook nog eens prachtig in huis!

Daarnaast ben ik ook super trots op de buffetkast die bij Bed & Breakfast Het Wellnest staat. Een meubelstuk dat nu volledig tot zijn recht komt in de eetkamer!

Restyled meubelstuk door Inez Uyttenhove voor B&B Het Wellnest

Wat zijn jouw shopping tips bij het aanschaffen van meubels om te restylen?

Ik kijk altijd naar leuke details op meubelen. Dat kunnen leuke pootjes zijn van een tafeltje of ingewerkte krullen in een kast. Alles wat weer leuk is om te bewerken! 

Tot slot kunnen we het niet laten om een vakantie gerelateerde vraag te stellen! Hoe ziet jouw perfecte vakantie eruit?

Mijn perfecte vakantie is een actieve vakantie samen met mijn lief en onze hondjes! Dan gaan we heerlijk ergens hiken en mountainbiken. En natuurlijk houd ik op vakantie ook altijd mijn ogen open of ik leuke dingen ontdek!

Restyled salontafel door Inez Uyttenhove

Het hondje van Inez is superblij met zijn super deluxe hondenbed!

De workshop op 18 oktober!

Heb jij nu ook super veel zin om een oud meubeltje nieuw leven in te blazen? We hebben nog een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de workshops. Meld je snel aan voor de workshop en ga lekker creatief aan de slag onder genot van een paar drankjes, hapjes en een heerlijke lunch.

Wie weet tot woensdag ;)!

Groetjes,

Inez & Christa