Ontdekking van Hulshorsterzand

Genieten bij Het Wellnest

De afgelopen weken waren hectisch! Na eerst 10 dagen verbouwen en inrichten van de B&B zijn we per 4 augustus open gegaan en hadden direct 3 weken volle bak want het is nog volop hoogseizoen. Super leuk maar 5 kamers met gasten is toch wel even iets anders dan 1 kamer. Zeker in een nieuwe omgeving is dat even wennen maar na drie weken open te zijn kan ik zeggen dat het loopt!! Hoe fijn is dat! De reacties zijn superpositief en de gasten genieten en ik ook!.

Vanochtend zijn mijn gasten, die allemaal op de scooter vanuit IJmuiden waren gekomen, weer naar huis vertrokken en met zulk mooi weer was het vanmiddag hoog tijd om eindelijk eens de omgeving per fiets te gaan verkennen!

Nu ben ik op zich niet zo’n fietser (ik heb niet eens een eigen fiets) dus op de studentenfiets van mijn dochter ging ik richting Hulshorst om op zoek te gaan naar het Hulshorsterzand. Echter…… dit staat gewoon nergens aangegeven dus op mijn gevoel maar ergens links afgeslagen richting bos. Huizen en nog eens huizen en een doodlopende straat. Oké, terug dan maar en het volgende pad! Stopt er een auto: “Mag ik u iets vragen?” “Ja, natuurlijk!” “Weet u waar het Hulshorsterzand is? ” “Ehhhh, nee, nog niet, ik ben ook op zoek” Hahaha, die man zal wel gedacht hebben….De volgende straat was raak, zogenaamd doodlopend maar daar was het: Het Hek met daarop Hulshorsterzand!. Gevonden!

Slechts op 1 kilometer van Het Wellnest verwijderd begint het prachtige wandel- en fietsgebied. Rechts van me was er direct een enorme heuvel met veel licht daarachter zonder boomtoppen, dus de fiets geparkeerd en lopen. Het zand is net zo mul als strandzand en mogelijk nog fijner van structuur dan het IJmuider strand. En dan over de heuvel……….wat een uitzicht!!

Eindeloze vlaktes met zand afgewisseld met stukjes bos. Mooie luchten met af en toe een wolkje……en wat een stilte, geen mens te bekennen! Hoe kan het ook anders, het ligt goed verstopt! Na even gedoold te hebben was ik bang te verdwalen en ging terug naar mijn fiets. Een prachtige tocht door bossen en heide en vlaktes volgde.

 

Regelmatig werd ik op mijn studentenfiets ingehaald door senioren met een accu achterop. Echt niemand fietst meer “normaal” in de Veluwe geloof ik maar ik heb genoten, lekker langzaam op mijn dooie akkertje en af en toe een stop voor een foto!

Na een tijdje weer linksaf richting Nunspeet en daar heb ik nog een bezoekje gebracht aan het Noord Veluws Museum. Ik kon er nog net een half uurtje rondstruinen voordat hij dicht ging maar wat een leuk museum. Vol inspiratie voor mijn schilder workshops en leuke dagjes organiseren ging ik weer naar huis.  Jaaa, dat gaat heel leuk worden hier in Het Wellnest. Het borrelt…

Groetjes uit de Veluwe,

Liefs Christa

 

PS: In september zal de eerste Wellnest mail de deur uit gaan met een leuke aanbieding voor de volgers!

Heb jij je al aangemeld? Dan ben je als eerste op de hoogte van alle leuke ideetjes en aanbiedingen!