Avocado Sinaasappel Cake

Vandaag had ik eens zin in iets anders voor bij het ontbijt en had nog een kladje liggen van een recept van een avocado sinaasappel cake dat ik op internet had gespot. Uiteraard volg ik nooit het recept want ergens onderweg geef ik er altijd mijn eigen “Het Wellnest twist” aan. De cake was zo ontzettend lekker dat een gast spontaan het recept vroeg en ik dus bedacht dat ik het net zo goed ook met jullie kan delen 🙂

Ingrediënten:

 • 2 eieren
 • 100 gram rietsuiker (of palm- of kokosbloemsuiker)
 • 140 gram amandelmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 rijpe avocado (maar vruchtvlees wel mooi van kleur!!)
 • Halve sinaasappel (met scherp mes geschild dus zonder velletjes buitenzijde)
 • 1 a 2 eetlepels crème fraîche (afhankelijk van hoe rijp de avocado is)
 • 1 el gekneusde walnoten
 • 1 el cacaonibs (raw)

Bereidingswijze :

 1. Warm de oven voor op 180 graden
 2. Klop de ei met de rietsuiker schuimig
 3. Pureer de avocado met de sinaasappel en de crème fraîche tot een romige massa
 4. Meng het eimengsel voorzichtig met de avocadopuree (hou het luchtig)
 5. Meng de amandelmeel met de bakpoeder en schep luchtig door de ei-avocadopuree
 6. Voeg als laatste de walnoten en cacaonibs erdoor.
 7. Doe de massa in een anti-aanbak cakevorm en bak de cake in 45 minuten gaar.
 8. Laat 10 minuten afkoelen en haal hem dan uit de vorm om verder te laten koelen.

Heb je geen zin om de keuken in te gaan? Geen probleem! Dan kom je gewoon een keer bij ons logeren en dan maak ik al dat heerlijks voor je. Wat je krijgt bij het ontbijt is altijd weer een verrassing! In ons 5-gangen ontbijt zit er altijd wel iets wat je erg lekker vind. Wil je een Paleo, vegetarisch of veganistisch ontbijt? Laat het me van tevoren weten! Ook met allergieën hou ik rekening zodat jij lekker kan genieten van jouw Wellnest ontbijt 😉

Gezonde groetjes, Christa